Connect with us

Cilt Bakımı ve Makyaj

En İyi Argan Yağı Hangisi?

en iyi argan yağı

EN İYİ ARGAN YAĞI HANGİSİ 2023

En iyi argan yağının hangisinin olduğunu merak ediyorsanız internetteki bilgi kirliliğini de farketmişsinizdir. Konu hakkında en ufak bilgisi ve deneyimi olmayan bloggerlar ve vloggerlar kozmetik ile ilgili videolar makaleler yazarak insanlara yanlış bilgiler verebiliyor. Bu çöp bilgi yığınının içinde doğru bilgileri ve en iyi argan yağının hangisi olduğunu anlamak büyük bir sorun olabiliyor. Bu yazıda size argan yağı üretimi ile ilgili bilgiler vereceğiz ve yazının sonunda size argan yağlı saç serum tercihine yönelik marka tavsiyelerinde bulunacağız.
Bu bilgi kirliliğine Kozmetik Endüstrisinin göz boyamak için yaptığı sahtekarlıklar da eklenince kullanıcıların kafası oldukça karışmaktadır. Aslında kozmetik endüstrisinde orta ve alt fiyat marjındaki ürünlerin çoğu placebo etkisi ile satış yapmaktadır.

en iyi argan yağlı saç serumu

Peki Placebo etkisi nedir? Placebo insanın inandığı şeylerin beden tarafından gerçekleştirilmesidir. Bu yüzden her deneylerde her zaman bir kontrol grubu bulundurulur. Mesela saçları şiddetli dökülen 100 kişiye, argan yağı yerine saç dökülmesini önleyen son teknoloji ilaç diye C vitamini verdiğinizde 8-10 kişinin saç dökülmesinin gerçekten durduğunu görebilirsiniz. Bunun nedeni ilaç değil, insanların buna inanmalarına bedenlerinin verdiği tepkidir.

Maalesef argan yağı konusunda da bu etki çokça kullanılmaktadır. Aslında argan yağı içermeyen bir argan yağı ürününün çok işe yarayacağına inandırılan 100 kişiden 10 kişinin saç dökülmesi kesinlikle duracaktır ve bu 10 kişi bu markanın gönüllü tanıtıcısı olarak yüzlerce kişiye aslına hiç bir işe yaramayan bu argan yağları önermeye devam edecektir. Peki argan yağı faydalı mı? Argan yağı işe yarar mı?

argan yağı işe yarıyor mu?

ARGAN YAĞI İŞE YARIYOR MU?

Sorunun kısa ve net cevabı evettir. Argan yağı hem deri hem saç üzerinde olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış ender ürünlerden biridir. Argan yağının dermokozmetolojide kullanımı ile ilgili bir çok akademik araştırma ve yayınlanmış makaleler vardır. Bu makalelerde argan yağı kullanımının saçta hacim artışını, keratin ve protein hasarının onarımını, saç derisinde canlanmayı ve hatta ciltteki kırışıklıklarda azalmaları sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Son yıllardaki araştırmalarda argan yağının kanser ve kalp damar hastalıkları ile ilgili olumlu etkilerine atıf yapan bilimsel çalışmalarda mevcuttur.

Argan Yağı

NEDEN ARGAN YAĞI KULLANMALI?

Argan yağı kullanmalı mıyım sorusunu soruyorsanız kesinlikle kullanmanız gerekiyor demektir. Çünkü eğer saçlarınız ile ya da cildiniz ile ilgili herhangi bir sorununuz yoksa zaten kullanacak bir bakım ürünü arıyor olmazdınız. Modern yaşam saçlar üzerinde oldukça yıpratıcıdır.
Her gün saçların yıkanması, saç spreyi kullanımı, saç boyası, saç açıcı gibi kimyasal işlemlerin kullanılması saçların kurumasına ve cansızlaşmasına neden olmaktadır. Buna fön çekmek, saç düzleştirici gibi saçın keratin protein yapısında yıkıma neden olan ısı işlemleri de ekleyince, saçlar önce cansızlaşmakta, sonrasında da dökülmeye başlamaktadır. Ayrıca bilinçsiz yapılan diyetler, yağsız beselenme kürleri gibi tutumlar da saçların kendilerini yenileme, onarma kabiliyetini azaltmakta ve saç kayıplarını hızlandırmaktadır. Eğer benzer yaşam koşullarına sahipseniz argan yağının dermotolojik desteğinden yardım almak isteyebilirsiniz.

en iyi argan yağı

EN İYİ ARGAN YAĞI MARKASI

En iyi argan yağının daha doğrusu en iyi argan yağı saç serumunun hangisi olduğunu açıklamadan önce argan yağı imalatı konusunu açıklığa kavuşturmak gerekiyor. Argan yağı herkesin bildiği gibi sadece Fas’ta yetişen Argania Spinosa ağacından elde edilir. Bu ağacın meyveleri oldukça kurudur ve 60 kg meyveden 1,5-2 kg yağ elde edilir. Bu son derece kıvamlı ve cilt tarafından geçirgenliği yüksek bir yağdır. Bu yağ Türkiye’ye ithal edildiğinde litresi ortalama 80 euroya geliyor. Bu yağın da asit oranı, soğuk sıkım olup olmaması gibi etkenlere dayalı bir çok farklı kalitesi var. Hatta en iyi argan yağının imalatı için soğuk sıkım olan ve daha kaliteli olanların litresi 100 euroyu aşabiliyor. Bu da argan yağının litresinin 2000-2500 lira arasında olduğu anlamına gelir. Soğuk sıkım olanların fiyatı bu rakamların 2 katını bulabilmektedir. Yani bir argan yağı bakım ürününün imalatı başlamadan 100 ml fiyatı yaklaşık 250-400 lira arasındadır.

Peki 100 ml fiyatı 100 lirayı bulan argan yağından nasıl 100-200 liraya argan yağı ya da argan yağlı saç serumu ürünleri satılabiliyor? Aslında cevap kozmetik sektörünün genel durumunu özetleyen bir durumdur. Elbette malzemeden çalarak. Saf Argan Yağı kullanan firma yoktur. Bunun 2 nedeni bulunmaktadır. Birinci neden firmaların kar etme hırsları diğer neden ise kullanıcı beklentileridir. Argan yağı zeytinyağı gibi temelde bitkisel bir yağdır. Bu yağı saf olarak kullandığınızda kendinizi kırkpınar meydanında güreşe hazır bir pehlivan gibi hissedebilirsiniz. Çünkü yağlı saç veya deri oldukça pis bir görüntüdür. Saf argan yağı kullanırsanız, sonrasında basit bir duş bile yetersiz kalacaktır ve sıcak bir banyoya ihtiyacınız olacaktır yağı temizlemek için. Bu durumda da kullanacağınız şampuan ya da sabun argan yağı ile bakım uygulanan bölgenin eskisinden daha fazla kurumasına yol açacaktır.

en iyi argan yağı 2018

Diğer yandan firmalar ürünlerini pazarlamak için olağan yalan reklam kampanyalarına başvururlar. Saf argan yağı satıyoruz içebilirsiniz diyen firma aslında, “katkı maddesi olarak motor yağı kullanmadık, içerseniz hastaneye kaldırmazlar” demek istiyordur. Çünkü argan yağını, badem yağı, fındık yağı, susam yağı ile karıştırdığınızda da rahat rahat içerbilirsiniz. Sertifikalı argan yağı diyenlere de itibar etmemek gerekir çünkü bu sertifika imalatın bir aşamasında argan yağı kullanıldığı anlamına gelir ama argan oranını garanti etmez. İthalatçıdan 10 litre bile argan yağı satın alsanız bu sertifikayı tedarik edebilirsiniz.

Zaten işin pratiğinde ürünün katkı maddeleri içermesi gerekmektedir. Argan yağının saçta tutunması için belirli silikon katkı maddeleri ile karıştırılması gerekiyor. Bu katkı maddelerinin 2 hedefi bulunmaktadır. Yağın saçta tutunması ve onarımın başlamasını sağlamak ve kullananların beklediği anlık parlaklık ve yumuşaklığı sağlamak. Özellikle banyodan sonra kullanılan Argan Yağı  Saç Serumu Bakım Ürünlerinde argan yağı eser miktarda kullanılmaktadır. %1, %0,5 gibi miktarlarda argan içeren bu ürünler daha çok cildi ve saçı yumuşatacak ve daha parlak gösterecek, şekle girmesini kolaylaştıracak çeşitli silikon bazlı katkı maddeleri içerir. Bu sayede kullanan kişi anında etki görüp ürüne olan güvenini tazelemktedir. Ama argan yağının çok az olması nedeniyle uzun vadede bakım etkisi kısıtlı olacaktır. İdeal argan bakım ürünleri ortalama %10 -%20 civarında argan yağı içeren ürünlerdir. Maalesef bu ürünlerden piyasada bir kaç marka vardır. Argan bakım ürünlerinin büyük kısmını ya %1 gibi eser miktar argan kullanan ürünler ya da saf olduğunu iddia edip envai çeşit yağı karıştırarak sadece yağ sunan markalar oluşturmaktadır. Hatta bazı markalar daha ileri gidip Fas’tan doğrudan ürün getirdiklerini, aslında Fas’ta argan ağaçlarını kendilerinin yetiştirdiklerini bile söyleyebilmektedirler.

argan yağı fiyatları

Argan Yağı Fiyatları

Fiyatlar 100 lira ile 1500 lira arasında değişmektedir. Ama 100 lira da verseniz 1500 lira da verseniz aldığınız yağın kalitesi ve gerçek argan yağı oranı konusunda emin olamamaktasınız. Ancak şu bir gerçek ki kozmetik sektöründe kullanılabilecek kalitede 1ml argan yağının imalat öncesi fiyatı 10 TL civarındadır. Yani 20ml argan yağı içerecek bir ürün, kalan 80 ml için en kaliteli hammade ile katkı maddelerini ekleyerek 300 liraya mal olacaktır. Şişe, kutu, etiket, şişeleme dağıtım gibi maliyetleri maliyetleri de eklediğimizde ürün maliyeti 350 lirayı bulacaktır. Aracı satıcıların karını da eklediğinizde bu ürün 450 liranın altında satılamayacaktır. Yani argan yağları içinde fiyatı 450 liranın altında bir ürünün işe yarayacağının çok şüpheli olduğunu söyleyebiliriz. Ama ürünün gösterişli kutusuna bakıp ürünün işe yarayacağına inanan ve saç dökülmesi bu inançla azalan arkadaşınız size ısrarla kendi kullandığı markayı önerebilecektir. Ama bu ürün 450 lira altında bir fiyata sahipse şüphe ile yaklaşılması gerektiği açıktır.

Eğer saf argan yağı sattığını söyleyen bir markaya bakıyorsanız 100 ml ürün için fiyat 1000-1200 liranın altında olmamalıdır. 100 ml argan yağı 800-1000 lira civarıdır. Üzerine şişeleme, kutulama, doldurma, kdv, ve bir kaç kez el değiştirirken satıcı karları gibi maliyetleri koyduğunuzda bu ürünün fiyatının 1200 liranın altında satılması hayal olur. Ancak bu şekilde saf olduğunu iddia eden bir çok firma da maalesef karışık yağlar satmaktadırlar. Elbette hukuki olarak sorun yaşamamak için bu markaları size ifşa edemiyoruz. Ama kullandığınız markaları ve sorularınızı aşağıdaki yorum alanına yazmanız halinde size yanıt yazmaya ya da dönüş yapmaya çaba gösterebiliriz. Ayrıca saf argan yağı sadece cilt için kullanılabilir saç bakımı için saf argan yağı kullanmak pratik uygulamada mümkün değildir.

argan yağı tavsiye

Argan Yağı Tavsiye

Eşinden dostundan duyduğu argan yağı tavsiyelerine itibar ediyor insanların çoğu. Oysa makalenin başında anlattığımız placebo etkisi ile gerçekten işe yarayan ürünleri ayırdetmek çok zor. Bir çok insan dost tavsiyesi ile kullandığı ürünlerden benzer performans alamıyor ve sorunun kendisinde olduğunu düşünüyor.
Argan Yağı tavsiyesi isteyen okuyucularımız için şunu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Yasal nedenler yüzünden hiç bir marka hakkında olumsuz yorum yapamayız. Bu nedenle biz sadece kaliteli ürünlerden bahsedeceğiz.

  1. Ceragan Argan & Keratin Saç Serumu

    Piyasadaki en kaliteli ham maddeleri kullanan argan yağı saç serumlarının başında geliyor. Sadece anlık etki değil, 3-6 ay arasında düzenli kullanımda saçlardaki hacim ve parlaklık artışı gözlenebiliyor. İçindeki argan yağı oranı ideal seviyesde. Ekstra olarak keratin içeriği ile saçına sık sık fön çeken ya da saç düzleştiricisi kullananların saç tellerine keratin takviyesi sağlıyor. Saçlarınızda yağlı görüntü bırakmazken, argan yağının tüm bakım etkilerini gösteriyor. Özellikle aşırı fön, saç düzleştiricisi, ya da boya nedeniyle yıpranmış saçlarda çok etkili. Üstelik 449 TL’lik fiyatı da A kalite ürünler içinde oldukça uygun. Ürünün eksi yanı sadece seçkin eczanelerde ve kuaförlerde satılıyor ve internette sadece tek bir sitede bulunuyor. Satın almak için biraz uğraşmak gerekiyor ama değiyor.

  2.  Alpha NewYork Organic Hydrating Mask

    Son derece güzel bir ürün. Amerika’da en çok satan argan ürünleri arasında. Bir maske şeklinde uygulanıyor. Saça iyi tutunuyor ve güçlü etki gösteriyor. Ancak fiyatı dolardaki son artışın ardından neredeyse %50 arttı. Ben hala bu kadar yüksek bir fiyatı ithal bir ürüne vermek yerine Tulyum Argantin almayı tercih ediyorum. Ama siz Amerikan kalitesini denemek istersenzi fiyatı 200 dolar civarında.

  3. Linange Anti-Age Indulgence Argan Oil and CoQ10

    Argan yağı ve içindeki qoenzim Q sayesinde hem saç bakımı hem de anti aging bakımı yapıyor. Son derece kaliteli hammade ile üretilen bir ürün ancak içineki argan yağı oranı %10 civarlarında kalıyor. Yine de %1 argan yağı ile üretilen ürünlerden kat ve kat daha güçlü baım uyguluyor. Fakat %10 argan oranı ile listemizdeki diğer ürünlerden daha yavaş etki gösterdiğini hatırlatmamızda fayda var. Bunu da içeriğindeki antioksidanlar ile kapatıyor.

Bizler satıcı olmadığımız için ya da reklam yapmadığımız için sizlere ürün satış linki vermiyoruz. Siz yazıyı okuduğunuzda ürün fiyatları değişmiş olabilir. Yazıyı aralıklarla güncellesek de ürün fiyatlarını sürekli takip altında tutmuyoruz.

argan yağı yorumlar

Argan Yağı Yorumlar

Argan yağı yorumları için aşağıdaki alanımızı kullanabilirsiniz. Burada tek bir kişinin yorumları yerine bir çok kullanıcının yorumlarını değerlendirebilirsiniz. Argan yağı kullananlar lütfen yorumlarınızı saç bakım ürünleri ile sınırlandıralım. Argan yağının kişisel bakım alanındaki etkisi ve alanı giderek genişliyor. Ancak sadece saç bakımı üzerine argan yağı ile ilgili yorum paylaşınız. Eğer olumsuz yorumlar yazacaksınız lütfen bunu bizi de kendinizi de yasal olarak sorumluluk altına sokmadan marka ismi vermeden gerçekleştiriniz.

Reklam en iyi fön makinesi
YORUMLAR

Yanıtla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir