Connect with us

Kuaför Dünyası

Saç Tasarım Programları Modası

hair color 3

Bir çok kadının korkulu rüyasıdır bekledikleri gibi görünmeyen saç modelleri. Bir kuaförün koltuğuna oturduğunuzda aklınızdaki saç modelini ya da rengini tarif edersiniz. Ama pek çok zaman kuaför sizin beklentilerinizi doğru anlayamayabiliyor. Ortaya çıkan sonuç gerçekten çok kötü bir sürpriz olabiliyor. Bir çok kadın bu durumda hemen başka bir kuaföre gidip düzeltme yapmayı düşünebiliyor.

Zaman zaman da kuaförler tam istenildiği gibi saçı yaptıkları halde sonuç hüsran olabiliyor. Tabi Nicole Kidman’ın kafasında harika görünen saç modeli Aşye’nin kafasında çok kötü durabiliyor. Çünkü herkesin saç, yüz, kafa yapısı farklı olduğu için her model her kişide aynı güzellikte durmuyor. Ancak kadınlar kafaları kendilerine benzeyen ünlülerin değil, popüler ünlülerin saç modellerini takip ediyorlar.

kuaför programları

Artık bu sorunlar tarih olmak üzere. Saça herhangi bir işlem uygulanmadan ortaya çıkacak sonucu tasarlayabilen sanal gerçeklik bilgisayar programları artık kuaförlerde de kullanılmaya başlandı. Bu programı internet üzerinden  öğrenen kuaförler hayali müşterileri olan yıldızlara saç modelleri tasarlıyorlar. Yeni programlar ile kuaförler hayal ettikleri saç modellerini bilgisayarlardaki hayali ya da gerçek resimler üzerinde deneyerek sonuçlarını görme imkanına sahip oluyorlar. Böylece kimsenin zamanı ve beklentileri heba olmamış oluyor.

Estetikçilerden sonra kuaförler de bilgisayarın nimetlerinden yararlanıyor. Müşterilerine saç kesimi uygulamadan işin bitmiş halini bilgisayarda göstermek kuaförlerin yeni modası. Önce digital fotoğraf makinesiyle müşterinin fotoğrafları çekiliyor, ardından bu fotoğraflar üzerinde özel 3 boyutlu saç tasarım programları kullanılarak kişiye uygun saç modeli hazırlanıyor. Saç boyanmadan rengi, ya da kesilmeden modeli müşterinin görmesi sağlanıyor.
Amerika “da kuaförler arasında sunulan bu hizmet için özel kurslar var.

Fakat eğitim için ücret ödemek istemeyenlerin yardımına da internet yetişiyor.İnternet sitelerinden programı öğrenen kuaförler yaptıkları modellerle gazetelere haber oldular. Saç şovları için model yerine yıldızları seçen kuaförler ünlüler için birbirinden çirkin saç modelleri hazırladılar. Hollywood starları ise bu fotoğraflardan sonra “İyi ki photoshopvar” dediler.

sac tasarim programi

Aslında işlem oldukça basit ama ortaya çıkan sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. Saçlarınıza herhangi bir işlem yaptırmadan saç renginizi değiştirdiğinizde nasıl görüneceğinizi önceden bilebiliyorsunuz. Hatta gelişmiş programlar yardımı ile saçlarınız üzerinde yapılacak yeni saç modellerinin de nasıl duracağını anlayabiliyorsunuz.

Bazı programlar sadece saç şekli değil aynı zamanda makyaj uygulamalarını da bilgisayar üzerinde simüle etmek mümkün oluyor. Yani sadece yüz resmi kullanarak bilgisayar üzerinde çeşitli makyaj ve saç stili rengi kombinasyonları denenebiliyor. Böylece müşteriler gerçekleşecek işlemin ne olduğunu önceden görerek sürpriz ile karşılaşmıyorlar.

Kuaförlerin kullanmaya başladığı bu profesyonel programların cep telefonuna girebilen daha kısıtlı versiyonları da yapılmaya başlandı. Yeni uygulamalarda selfie çekerek telefona aktardığınız resim üzerinde makyaj ve saç modeli, saç rengi denemeleri yapabiliyorsunuz. Bu sayede daha önce denemediğiniz renklerin saçınızda ve yüzünüzde nasıl göründüğünü kolayca anlayabiliyorsunuz.

Özellikle gençlerin ilgi gösterdikleri bu uygulamalar ile kendi kendini yeniden tasarlamak mümkün. Estetik merkezlerinde, güzellik salonlarında, kuaförlerde ve makyaj stüdyolarında bilgisayarların daha aktif kullanılmaya başlandığı günler geldi. Kalıcı makyaj ya da kaş kontur düzeltmelerinde de yeni teknoloji kullanılabiliyor. Kaş çizimi bilgisayar üzerinde gerçekleştirilip müşterinin onayı alındıktan sonra yüze uygulanıyor.

Teknoloji kullanan kuaförler, estetisyenler, makyözler ve güzellik uzmanları, müşterilerinin bir sürpriz ile karşılaşmalarının önüne geçmiş oluyorlar.

Reklam en iyi fön makinesi