Connect with us

Doğal bir antibiyotik olan balı cilt güzelliğinizde kullanıyor musunuz?  Kozmetik sentetik ürünleri terkedip binlerce yıldır kullandığımız doğal ürünlere dönerken, bal maskeleri de cilt üzerindeki olumlu etkiler ile tekrar moda oldu.
Cildinizi nemlendiren, antibiyotik etkisi ile sivilce ve akne oluşumunu engelleyen bal maskeleri ve uygulamalarını yazımızda bulabilirsiniz…
Ballı dudak parlatıcısı (1-1/2 fincan)

Malzeme

1 fincan tatlı badem yağı

1/2 fincan balmumu

2 kaşık bal

Uygulama

Bademyağı ve balmumunu mikrodalga fırına uygun bir kaba koyun. Yüksek derecede 1 dakika ya da balmumu eriyene kadar tutun. Bu karışıma balı ilave edip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kapaklı minik kaplara dökün. Dudak nemlendiricisi olarak ya da ruj üzerine parlatıcı olarak kullanabilirsiniz.

Bal – elma yüz toniği

İçindekiler

1 kaşık bal

1 elma (soyulup göbeği çıkarılmış)

Uygulama:

Bal ve elmayı mikserden geçirip püre haline getirin. Yüze sürüp 15 dakika bekletin. soğuk suyla durulayın.

Bal-yabanmersini dudak parlatıcısı

İçindekiler:

1 kaşık tatlı badem yağı

10 adet taze yabanmersini

1 kaşık bal

1 damla e vitamini yağı (buğday yağı olabilir)

Uygulama

Mikrodalgaya uygun bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Kaynar su bulunan babın içine karışımın kabını yerleştirin, yavaşça karıştırırken yabanmersinlerini ezin. Karışım kaynama noktasına gelene kadar sürdürün. Karışımı ateşten alıp 5 dakika kadar soğumaya bırakın. Bir kalburdan geçirerek tüm meyve parçalarını ayırın. Süzülen sıvıyı yeniden karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuduğunda küçük plastik bir kaba ya da kavanoza alın. Arada bir dudaklarınıza sürün. Hem besleyecek, hem kuruluğu önleyecek hem de hoş bir görünüm sağlayacaktır.

Bal-vanilya banyo köpüğü

İçindekiler

1 fincan tatlı badem yağı veya zeytinyağı ya da susam yağı da olabilir.

1/2 fincan bal

1/2 fincan sıvı sabun

1 kaşık vanilya extraktı

Uygulama

Yağı bir kaba koyun ve diğer tüm malzemeleri yavaşça karıştırarak katın. Temiz, kapaklı, plastik bir kaba karışımı aktarın. Kullanmadan önce yavaşça çalkalayın. 4 banyo için yeterli banyo köpüğü elde edilmiştir. Küvete girmeden önce su akarken yeteri kadar köpüğü küvete ilave edin.

Bal temizleyici losyonu

Malzeme

1/4 fincan bal

1 kaşık sıvı sabun

1/2 fincan gliserin (eczanelerden bulunabilir)

Uygulama

Malzemeleri küçük bir kapta iyice karışana kadar karıştırın. Temiz plastik bir kaba alın. Sünger ya da pamuklu bir beze döküp bununla yüzünüzü hafifçe ovun ve ılık suyla durulayın.

Sıkılaştırıcı yüz maskesi

İçindekiler:

1 kaşık bal

1 yumurtanın beyazı

1 kaşık gliserin( eczanelerden bulunabilir)

1/4 fincan un

Uygulama

Malzemeleri karıştırın, hamur olacak kadar unu katın ve hamurla yüzünüzü ve boynunuzu kaplayın. 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın.

Salatalık – bal tonik (1/2 fincan için)

Malzeme

1 orta boy salatalık(soyulup doğranmış)

2 kaşık bal

Uygulama

Salatalığı mikserde püre haline getirip bir kevgire koyun. Kevgirin altına da cam bir kap yerleştirin. 15 dakika kadar süzülmeye bırakın. Salatalığın suyu iyice süzüldüğünde minik bir kavanoza alıp içine balı ilave edin. Kullanmak için şişeyi iyice çalkalayın ve pamuklu bir bezi bu tonikle ıslatın. Sabah, akşam yüz, boyun ve göğüs bölgesini silin. 3-4 dakika kurumasını bekleyin.. Kalan toniği papaklı kabında 1 hafta kadar tutabilirsiniz. Bir haftalık kullanımdan sonra yeniden tonik yapmalısınız.

Reklam en iyi fön makinesi